Het ideale moment om te spreken of je energie krijgt van jouw eten?
Want ken je dat gevoel tijdens de feestdagen?
Dat zware gevoel na die "heerlijke" maaltijd.
Weet je eigenlijk wat dat gevoel wilt zeggen?
Dat wil eigenlijk zeggen dat jouw lichaam hard aan het werken is om jouw "heerlijk" eten te verwerken.
In de Chinese voedingsleer, leert men dat de maag en de milt de pan van jouw lichaam zijn. Deze zorgt ervoor dat al het voedsel dat je eet verwerkt wordt.
Maar we eten soms op een verkeerde manier. We maken ons eten niet op de juiste manier klaar. Waardoor we een zwaar gevoel krijgen in onze maag, dat bewuste middagdutje.
Elk ingrediënt, elk stukje voeding is volgens de Chinese voedingsleer verdeeld in de 5 elementen. EN als je de juiste volgorde volgt van deze 5 elementen dan krijg je warmte en energie van jouw eten.
Sinds ik de Chinese voedingsleer heb ontdekt, kook ik steeds zo.
Het klinkt moeilijk, maar dat is het niet. Ik eet nog steeds Westers eten, alleen maak ik het anders klaar.
Mijn "werkwijze" is iets veranderd. Ik kijk op mijn kalender welke ingrediënten in welke volgorde in mijn pan/kom mogen. Het resultaat is dat als ik kook, ik energie krijg en geen middagdutjes meer heb.
Hieronder staat een recept van een soep die ik heb omgezet naar de 5 elementen, of wel de Chinese voedingsleer.
Als energetische heler werk ik niet alleen op jouw energie. Ik leer jou ook jouw voeding op de juiste manier klaar maken, zodat jij zelf kan werken aan jouw energie peil. Want uiteindelijk ben jij de persoon je worden door het geen dat je eet.
Wil je gezond en energiek zijn, dan mag je eten ook zo klaar gemaakt worden.
En ja, jij kan dit ook.
Eet lokaal, seizoensgebonden, en maak het eten klaar op de juiste manier. En ik verzeker je dat je gezond zal zijn en energie over gaat hebben.
Wil jij op een simpele manier leren eten klaar maken waardoor je warmte krijgt vanbinnen uit. Het gevoel dat jouw lichaam jou de energie geeft die je nodig hebt.
Reageer dan via de button "Workshop Chinese Voedingsleer".
Reactie plaatsen
Reacties